Tender
(2023.)

Tri čovjeka različitih nacionalnih, političkih i životnih stavova čine novoizabranu Komisiju za sprovođenje javnih nabavki. Međutim, ono što ih spaja je jače od svih njihovih razlika - želja da se brzo obogate. U to ime, oni lažu, petljaju, potkupljuju, ulizuju se šefovima. Uz to, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme - hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopozdanja i socijalne inteligencije koji često staju na put našoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici agencije. Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima Agencije. A Agencija za zajedničke državne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

Glavne uloge:
Tarik Džinić,
Branko Janković,
Robert Krajinović,
Aida Bukva,
Anja Kraljević,
Igor Skvarica,
Anđela Kusić,
Dražen Pavlović,
Edin Avdagić,
Nadine Mičić

Na rubu pameti
(2023.)

Život Mahe Dilbera, sredovječnog samca i doajena sportskog novinarstva, preko noći se mijenja kada mu se na vratima pojave dvije kćerke iz dva različita, propala braka. Kćerke koje toliko dugo nije vidio da je skoro zaboravio i da postoje.

Potpuno zatečenog Mahu dočeka još jedno bolno saznanje da je uz dvije odrasle kćerke postao i djed.

Naviknut na samački život i brigu za sebe i jedino sebe Maho se teško nosi sa novim činjenicama, da mora sve na šta je navikao mijenjati, prilagođavati i kroz taj proces i sam biti promijenjen, postati drugačiji i bolji čovjek.

Po prirodi radoholik Maho pokušava spas iz porodičnog života i neprestanih trzavica u svome domu naći u pokretanju  vloga “Mahonizam” koji vremenom zaista počinje da ga ispunjava, kao i odlaskom u kafanu “NA MALA VRATA” koji drži njegov polubrat po majci, stari mostarski mangup Fikret Pašić Pipa, sportski menadžer u pokušaju.

Svakodnevne avanture, zgode i nezgode polubraće, potpuno različitih karaktera i životnih stavova zaokružuje Mahin najbolji prijatelj još iz školskih klupa Toni Bonussi, lokalni brico talijanskih korijena. Njegov mirni i jednostavni porodični život sa suprugom Mirom koja ulazi u nesigurne političke vode i sinom jedincem Markom narušen je pet godina ranije dolaskom njegove punice baba Anđe Poskok iz Zapadne Hercegovine. Dolazak i ne bi bio toliki problem koliko je problem njen neodlazak.

Sukobi četiri generacije, njihova interesovanja, stavovi i pogledi na svijet, dovode do niza komičnih situacija i sve njih zajedno na rub pameti.

 

Glavne uloge:
Admir Glamočak
Aleksandar Seksan
Dragan Marinković
Džana Pinjo Haračić
Alisa Čajić
Ivana Vojinović
Isa Seksan
Tatjana Šojić
Dušan Arnaut

 

 

Lud, zbunjen, normalan
(2018.-2020.)

U dramaturškom smislu serija će se razvijati slično kao u predhodnim sezonama. Svaka epizoda zadržavat će dvije, do tri paralelne priče koje će se preplitati u formatu popularnih sitkoma. Povratkom nekih starih likova (Šefika, Čombe) koji su ostavili pečat na početku emitovanja serije osvježit će se sadržaj.

Pošto je Faruk u Švedskoj, gdje je pobjegao da bi izbjegao hapšenje zbog utaje poreza, Izet preuzima prostor studija Akord gdje u koalicija sa Jurom Zaklanim I Samirom osniva novu političku partiju SPK (Samo pošteno komunistički).
Izet, mada stariji, još uvijek je vitalan, još uvijek sklon maksuziji i mladim ženama. Sitne prevare su i dalje ono čime ga opisujemo.

Džebra sada ima 18 godina i upravo upisuje fakultet Medicine. Energičan je i poslovan ali i sklon da se upusti u sitne prevare čime dokazuje da je od loze Fazlinovića.

Damir je sklon alkoholu I pri tome nezaposlen. U ljubavi nema sreće, upada iz loše veze u još lošiju.

Marija i dalje vodi San Remo i igra važnu vezivnu kariku između ostalih karaktera.

Samir, Jure, Fufe, Jakov… i čitav niz epizodnih karaktera će igrati na istim, ili sličnim, pozicijama na kojima smo ih i navikli gledati.

Glavne uloge:
Mustafa Nadarević
Moamer Kasumović
Tarik Džinić
Tatjana Šojić
Emir Hadžihafizbegović
Jasna Žalica

Konak kod Hilmije
(2018.)

Serija „Konak kod Hilmije“ vratiće nas u vrijeme okupiranog Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata. U taj konak navraćaju svi: od komunističkih ilegalaca, ustaša, četnika, vojnika handžar divizije, pa sve do njemačkih vojnika i komandanta grada Štumbafirera Šilinga. Oni jedni drugima ispred nosa kuju zavjere u kojima nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa. Radnju će dodatno začiniti i dvojica rudara, partizanski ilegalaci sakiveni u podrumu konaka, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do njemačkog skladišta oružja.

 

Glavne uloge:
Emir Hadžihafizbegović
Tarik Filipović
Bojan Perić
Milena Vasić
Darko Tomović
Marko Cindrić
Ilir Tafa

 

Glavne glumačku ekipu prati i generacija mladih glumaca kao što su Marija Pikić, Igor Skvarica, Emir Zumbul Kampetanović, Adnan Omerović, Rijad Gvozden i Dino Sarija, ali i mnoge druge proslavljene glumce sa ex YU prostora.

Emitovanje nove regionalne  serije "KONAK KOD HILMIJE" počinje 7. maja 2018. godine na TOP kanalu koji se emituje u Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori, na SBB-u, Telemachu, Total TV-u, D3i, a može da ga prati i naša dijaspora preko NetTV Plus-a već u osnovnom paketu, kao i preko EON platforme za koju se gledaoci mogu prijaviti na: https://eon.sbb.rs/gledaj-eon.

Ne diraj mi mamu
(2017.)

Budimir Ćorović(Rene Bitorajac) i Zlatko Sljepčević (Branko Đurić) su partneri advokati. Budimir je bio oženjen sa Zlatkovom pokojnom sestrom. Nakon što je ostao udovac, sa Budimirom u stanu ostala je živjeti njegova punica Dika (Jasna Diklić), dakle Zlatkova mama. Igrom okolnosti, u jednoj od epizoda, Zlatko ostaje bez stana i tako se formira nefunkcionalna obitelj u jednom stanu: sin, zet i punica (odnosno - mama).

U advokatskoj kancelariji Slijepčević – Čorović zaposleni su  sekretarica Dunja Sunovratilo (Anđelka Prpić), te privatni istražitelj Dževad Bukva (Dragan Marinković).

Važna scenografsko-dramaturška pozicija je i kafana Paragraf 42 čiji je vlasnik Kerim (Admir Glamočak).Kafana se nalazi preko puta zgrade Suda i to je mjesto gdje se rješavaju zakulisne pravno-sudske igre, ali je to i pozicija raspleta raznih porodičnih problema.


Glavne uloge:
Branko Đurić
Rene Bitorajac
Jasna Diklić
Dragan Marinković Maca
Andželka Prpić
Emir Hadžihafizbegović
Admir Glamočak

Kriza
(2012.-2014.)

Sve epizode počinju scenom u Psihijatrijskoj ordinaciji gdje Aleš leži na kauču i prepričava doktorici ono što mu se dešavalo. Glavni likovi serije prolaze kroz krizu srednjih godina i glavno obilježje te krize su njihovi, uglavnom neuspješni, pokušaji da dođu do seksa. Vođeni floskulom po kojoj rokeri imaju više uspjeha kod žena, njih četvorica u garaži osnivaju bend kome daju ime Kriza. Također, svaki od njih četvorice ima svoje vlastite porodične probleme.

Glavne uloge:
Aleš - Nikola Kojo
Miron - Enis Beslagić
Jeremija - Mirvad Kurić
Kifla - Aleksandar Seksan

Scenarista:
Feđa Isović

Dva smo svijeta različita
(2011.)

Opančić Fadil priprosti seljak, predsjednik je zadruge u selu Donje Brabonjište. Zbog malverzacija koje je počinio u korist svog rođaka Uzeira, ministra u Vladi, primoran je da bježi iz sela. Zajedno sa suprugom Bahrom  i sinom Pipunom seli se u Sarajevo.  Spoj dvije različite kulture, dva načina života od prvog dana dolaska Opančića pokazuje sve ono sa čime se mnogi danas susreću. Sa jedne strane primitivizam i nekultura, a sa druge gradska bahatost i gledanje drugih sa visine svakodnevno se sudaraju i kulminiraju.

Igraju:
Fadil - Emir Hadžihafizbegović
Bahra - Jasna Ornela Beri
Josip - Željko Duvnjak
Ana - Tatjana Šojić
Uzeir - Ivan Bekjarev
Osman - Nermin Omić
Senada - Arma Tanović Branković
Predsjednik Stranke - Dragan Jovičić
Jernej Šmrk - Robert Krajinović
Pipun - Adi Hrustemović

Scenarista:
Adnan Kapetanović

Lud, Zbunjen, Normalan
(2007. - 2015.)


Izet, Faruk i Damir, tri generacije porodice Fazlinović. Svaki od njih sa specifičnim generacijskim problemima koji se, obzirom da žive u istom stanu, prepliću. "Ženska ruka" u njihovim životima je prostodušna kućna pomoćnica Šefika.  Njih četvero čine dramaturšku okosnicu priče u kojoj svako, originalnošću  svoga karaktera, doprinosi zapletima i komičnim situacijama.

Faruk (Izetov sin a Damirov otac) je muzički producent i vlasnik privatnog studija «Akord». Studio ima dva uposlenika; sekretaricu Ivanu i tonca Dinu. Studio je druga scenografska pozicija sitcoma. Njih dvoje (Ivana i Dino) su više od običnih uposlenika. Oni su gotovo kao dio porodice sa svojim veoma preciznim dramaturškim zadacima u odnosu na porodične probleme porodice Fazlinović ali isto tako oni se pojavljuju i kao nosioci zasebnih priča koje su vezane za njihov privatni i profesionalni život.

Glavne uloge igraju:
Mustafa Nadarević
Senad Bašić
Moamer Kasumović
Gordana Boban
Milan Pavlović
Tanja Šojić        
Jasna Žalica
Saša Petrović