nafaka

Nafaka (2006.)

Ahmed i Lana, Crveno Oko i Jennet Hugh, Sado i Saba, Šahbej, Beba, Nemanja, Meli, Marks, Matan, Biber, Jimm i Nicollo... čine galeriju likova koju ovaj film prati kroz vrijeme ratno i poratno. Živeći u jednoj sarajevskoj mahali, svi oni na različite načine preživljavaju rat i traumatični postratni period. Ovo je priča o njihovim životima, tragedijama, ličnim strastima i dramama, ali i priča o njihovoj solidarnosti i vjeri u slobodu i sretniji život. Na neki način, ovaj je film posveta preživjelim građanima opsjednutog grada, koji vjeruju u život i u “čudo u Sarajevu”.

Uloge:
Ahmed - Aleksandar Seksan
Lana - Lucija Šerbedžija
Sado - Senad Bašić
Saba - Gordana Boban
Shahbej - Miralem Zubčević
Red Eye - Haris Burina
Beba - Jasna Beri
Nemanja - Saša Petrović
Marks - Mustafa Nadarević
Jennet Hugh - Nancy Abdel Sakhi
Biber - Mirsad Tuka
Jimm - Feđa Štukan
Nicollo - Mario Drmać
Meli - Vanesa Glodžo
Matan - Mirvad Kurić

Scenarista i Reditelj:
Jasmin Duraković

halima

Halimin Put (2012.)

Nakon rata u Bosni, dobroćudna Muslimanka Halima iz zapadne Bosne traži posmrtne ostatke svog muža i sina jedinca koji su odvedeni i ubijeni. Koristeći DNK analizu, Komisija za nestale uspjela je identificirati ostatke njena muža, ali ne mogu pronaći njenog sina. Da bi pronašla ostatke svog voljenog sina, Halima mora prvo pronaći svoju davno odbjeglu nećakinju koju nitko nije vidio više od dvadeset godina, nakon što je imala vezu s mladićem druge vjere.

Glavne uloge:
Halima - Alma Prica
Safija - Olga Pakalović
Slavomir - Mijo Jurišić
Salko - Izudin Bajrović
Mustafa - Miraj Grbić
Rapka - Daria Lorenci Flatz
Avdo - Mustafa Nadarević
Nevzeta - Emina Muftić

Scenarista:
Feđa Isović

Reditelj:
Arsen A. Ostojić

gospodjica

Gospođica (2006.)

Pedesetogodišnja Ruža došla je u Švicarsku nadajući se novom, boljem životu. Danas, pola stoljeća kasnije, ostala joj je samo jedna strast - novac. Ruža je vlasnica restorančića u Zurichu, kojega vodi čvrstom rukom i financijski uspješno. Život joj je planiran - rad, zbrajanje utrška, večera u samačkom stančiću. Izgradila je život i ne razmišlja o povratku u Srbiju.

Šezdesetogodišnja Mila, Ružina dugogodišnja djelatnica, sasvim je drugačija. U Švicarskoj već desetljećima živi sa svojim suprugom, teško radi i želi ostvariti životni san - imati kuću u svojoj domovini Hrvatskoj. Rutinski život Ruže i Mile poremeti se kad na scenu stupi 22-godišnja Ana iz Sarajeva. Lijepa, impulzivna djevojka koja traga za novim životom i bježi od nedavnog rata u Bosni. Treba joj novac, pa prihvaća posao u restorančiću. Dobra je radnica, ali se buni protiv Ružinih strogih pravila. Ne želi da na poslu znaju da je beskućnica, da noću luta gradom tražeći utjehu i toplinu u slučajnim aferama.

Glavne Uloge:
Ruža - Mirjana Karanović
Ana - Marija Škaričić
Mila - Ljubica Jović
Franz - Andrea Zogg
Ante - Zdenko Jelčić
Fredi - Pablo Aguilar

Scenarista i Reditelj:
Andrea Štaka

usta-za-web

Majstor (2009.)

Priča ispričana iz perspektive strastvenog aviatičara amatera uznemirujuće moderne Turske na dalekomom jugo istočnom dijelu civilizirane Europe...

Bahadir Karatas svojim debitantskim filmom Usta (Majstor), sa zapanjujućim umijećem topline i ironije priča ljubavnu priču o ljubavi i povjerenju punih osjećanja protiv hladnoće i nemilosrdnosti racionalizma i globalizacije.

Glavne Uloge:
Dogan Usta - Yetkin Dikinciler
Emine - Fadik Sevin Atasoy
Ersun - Sevket Çoruh
Hilal - Hasibe Eren

Scenaristi:
Bahadir Karatas, Ayfer Tunç

Reditelj:
Bahadir Karatas

 

 

strlita

Estrelita (2007.)

Nakon smrti Mihaela Fabijana, poznatog violiniste, njegovoj  udovici Dori  u nasljedstvo ostaje vrijedna violina i nekoliko delikatnih tajni. Emocionalno slomljena, Dora poklanja violinu djećaku iz  bosanske izbjegličke obitelji.  Dječak, zahvaljujući  izrazitom talentu i upornom vježbanju,  postiže znatan napredak u sviranju. Ali Dorin  frusrirani sin Julijan vođen ne samo financijskim motivima, zahtjeva svoj dio nasljedstva  te ucjenjuje dječakovu majku. Ucjena prerasta u romansu koja prijeti da razori obje porodice.

Glavne Uloge:
Dora - Silva Čušin
Amir - Marko Kovačević
Izet - Senad
Bašić Sabina - Mediha Musilović
Ignacija - Karin  Komljanec
Julijan - Tadej Troha
Nina - Ana Temeljtov

Reditelj i Scenarista:
Metod Pevec